Web tasarım, web sitesi geliştirme işi için kullanılan genel kavramdır. Dünya üzerinde 200 milyonu aktif olmak üzere 1,5 milyar web sitesi bulunmaktadır. 6 Ağustos 1991’de Cern’in ilk web sayfasından itibaren web tasarım süreçleri ciddi evrim geçirmiştir. Dünün yalnızca veriyi sunma hedefli statik web sayfaları yerini, bugünün kullanıcı deneyimini temel alan, etkileşimli, dinamik, çok fonksiyonlu ve estetik web sitelerine / uygulamalarına bırakmıştır.
Web tasarımı için bugün en çok tercih edilen edilen araçlar, bu iş için özelleşmiş
gibi içerik yönetim sistemleridir. Dünyadaki tüm web sitelerinin yaklaşık %60’ı içerik yönetim sistemi kullanmaktadır ve bu oran her geçen gün artmaktadır.
Kurumsal Web Tasarım için Kaliteli Çözüm mü Arıyorsunuz?
Web sitesi geliştirmesi profesyonel ve sanılanın aksine zor bir iştir. Her yazılım geliştirme sürecinde olması gerektiği gibi az veya çok veri modeli, algoritma ve planlamayı temel alan bir mühendislik hizmetidir. Oysaki konunun uzmanı olmayan / olmayı da hedeflemeyen binlerce kişi hobi veya kolay para kazanma amacıyla web tasarımı yaptığını iddia etmekte ve bu kişilerin tekliflerinde verdikleri düşük ücret nedeniyle bu niteliksiz işler rağbet de görmektedir. Web sitesi geliştirme işi, “bizim liseli yeğen de web tasarımı yapıyor” bakış açısıyla küçümsenmekte, bu da işin piyasasını oldukça düşürmektedir. Bu yaklaşımla yapılan işler genelde Mercedes kaportasına sahip Murat 124 motorlu bir araç gibidir. Dışarıdan güzel görünse de bu siteler kısa bir zaman sonra yolda kalmakta, yapılan ödemeler heba olmakta, zaman ve para kaybedilmektedir. Geliştirme veya sonrasındaki güvenlik açıkları nedeniyle kolayca hacklenebilmekte, veri kaybına yol açmaktadır (bakınız: Yazılım Güvenlik Testi).
Nitelikli özel web tasarım hizmeti,
- kullanıcı gereksinimlerinin tespitini (Yazılım ve Gereksinim Analizi / Raporu),
- bu gereksinimlere göre tasarım şablonlarının oluşturulmasını (wireframe),
- bu şablonlara ve ihtiyaçlara göre dünya üzerinde tekil bir görsel tasarım oluşturmayı,
- veri modeli ve geliştirme planını,
- plan doğrultusunda önyüz ve arka yüz geliştirmeyi,
- fonksiyonel ve görsel testleri,
- geliştirme, test ve canlıya alma süreçlerinin yönetimini (continious integration),
- canlıya alma sonrasında yazılımın sürekliliğini sağlayan barındırma, güncelleme ve yedekleme işlerini (bakınız: Yazılım Barındırma, Güncelleme, Yedekleme),
- yeni oluşabilecek talepler için teknik desteği (bakını: Yazılım Teknik Destek)
- içermelidir. Elbette tüm süreçler bir içerik yönetim sistemi / CMS kullanılarak yapılmalıdır.
Binbiriz Web Sitesi Geliştirme Hizmetleri
Binbiriz olarak web sitesi geliştirme işini de diğer hizmet kalemlerimiz gibi mühendislik hizmeti olarak ele almaktayız. Müşteri odaklı çözümler sunarken, esneklik, ölçeklenebilirlik, güvenlik, performans, erişilebilirlik, SEO gibi özellikleri temel almaktayız. Web tasarımı için açık kaynak kodlu, Drupal veya Wordpress gibi CMS’ler tercih ediyoruz. Kaliteli web tasarımı ihtiyaçlarınız için uzman ekibimiz bir telefon veya e-posta uzağınızda.