Neden Kurumsal Web Siteniz Olmalı?
Gülşah Küçükosman / 27.09.2017

Şirketinizin Nitelikli Kurumsal Web Sitesi Olması İçin 6 Neden

İlk web sitesi 1991'de çevrimiçi hale geldiğinde yeni bir dönem başladı. İnternet, hayatımızın her alanına yavaşça nüfuz etti. Artık birçok insan, dizüstü bilgisayarları, tabletleri ve telefonları kullanarak gün içinde saatlerce bu geniş bilgi ağında dolaşmakta. İlgimizi çeken e-postalar, e-ticaret siteleri, haberler, videolar ve internet üzerinden erişebildiğimiz fotoğraflar gündelik yaşantımızı doldurmaya başladı. Bazı insanlar, ihtiyaç duydukları her kaynağa ev konforunda ve dizüstü bilgisayarlarından erişebildikleri için artık ofisine bile gitmiyor. Aynı zamanda birçok insan ürün veya hizmet almadan önce internette kısa bir araştırma yaparak kararlarını verme eğilimi gösteriyor. Bütün bunların ışığında kurumsal web sitesi sizin için nasıl faydalar sağlayabilir bir bakalım:

Kurumsal Web Sitesi Ne Yarar Sağlar?

Kurumsal Web Sitesi Ne Yarar Sağlar?

1.Görünür Olmak

İnsanlar sitenizi ziyaret ettiğinde, bunu kurumunuzun bir yansıması olarak görürler. Sahip olduğunuz kurumsal web sitesi profesyonel görünüyorsa ve faydalı bilgiler ile yüklüyse okuyucular da karşılarında bir otorite ve uzman görecektir. Aynı şekilde, site kötü tasarlanmış ve yapılandırılmış ve / veya güncelliğini yitirmişse, şirketinizle ilgili aynı varsayımları yapamayacaktır. Web sitesi, ürününüzü veya hizmeti vurgulamalı, düzenli ve tutarlı olmalıdır.

2.Güvenilir Olmak

Son araştırmalar tüketicilerin ve küçük işletme sahiplerinin bir web sitesinin bir şirketi daha güvenilir hale getirdiğine inandığını ortaya koyuyor. Ayrıca, popüler inceleme sitelerinde ve bloglarda yapılan çevrimiçi incelemeler firmanızı güvenilir bir profesyonel oyuncu olarak tanıtarak markanızın güçlenmesine yol açar. Yani kısaca kurumsal web sitesi ziyaretçilerinize vitrin rolü oynayarak sizin için bir referans sunar.

3.Ekonomik Reklamcılık

Bir web sitesine sahip olmak, işletmenizi çevrimiçi pazarlamanıza izin verir. İşletmenizi tanıtmak ve pazarlamak için kullanabileceğiniz çok sayıda pazarlama stratejisi bulunmaktadır. Güncel bir web sitesi sayesinde reklamlara gereksiz ve büyük bütçeler ayırmak zorunda kalmaz, bilinirliğinizi ekonomik bir şekilde online olarak arttırabilirsiniz.

4.Mevcut veya Potansiyel Müşterilerle Etkileşim

Web sitenizle iletişime geçen mevcut veya potansiyel müşterinizle etkileşime geçmeniz inanılmaz kolay. E-posta, iletişim formları ve sosyal medya kanallarını kullanarak, müşterilerinizle konuşabilir, yeni ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında geribildirim alabilirsiniz.

5.SEO

Merak ettiğimiz veya aradığımız her bilgiyi arama motorları sayesinde buluyoruz. Arama motorları kurumumuz için harika bir reklam ortamı değil mi? Arama motoru optimizasyonu (SEO) kullanarak arama motorlarında üst sıraları hedeflemek, kurum reklamı yapmanızı kolaylaştırır ve sizi internet ortamında daha görünür kılar. İyi bir web sitesi tasarımı, aynı zamanda, anahtar kelime hedeflemenizi ve web sitenizin genel dönüşüm (hedeflediğiniz etkileşim) oranını planlama şansı sunar.

6.Dünyaya Açılan Kapı

Bir web sitesi ile işletmeniz, ofisinizin duvarlarının çok ötesine taşınıyor. Web sitesi, dünyanın herhangi bir yerinde görüntülenebilir. Mobil web’in önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Dünyada yaklaşık 2.5 milyar insan interneti kullanıyor ve açıkçası hepsi web sitenizi görmeyecek, ancak bunu yapmalarını engelleyen hiçbir şey yok.

İnternet söz konusu olduğunda büyük bir etki bırakmak için büyük bütçeler harcamak zorunda değilsiniz. Her şey, bilgi verici olmak, kurumunuzu etkili bir şekilde yansıtmak ve erişilebilir olmak ile ilgili. Bu üç şeyi önde tutarak, çevrimdışı işletmeniz için esnek, profesyonel bir vitrin için web'i kullanmaya başlayarak başarılı olabilirsiniz.

Nitelikli bir kurumsal web sitesi için farklı içerik yönetim sistemleri bulmak ve çok farklı hizmetler almak mümkün. Bu seçeneklerin en önemlilerinden biri de Drupal. Drupal 8 ’in İşletmeler İçin 10 Önemli Faydası yazımızda konu ile ilgili detaylara erişebilirsiniz. Ayrıca yukarıda geçen tüm özellikleri bünyesinde barındıran Kurumsal web sitesi paketlerimizi de buradan inceleyebilirsiniz.

Web Uygulaması Örneklerimiz

İlgil Yazılar

Reference content