NASDAQ Tercihini Drupal 8'den Yana Kullandı
Gülşah Küçükosman / 02.11.2016

NASDAQ Tercihini Drupal 8'den Yana Kullandı

Bugün, sizlerle Nasdaq Corporate Solutions’ın yeni nesil Yatırımcı İlişkileri Web Sitesi Platformu'nun temeli olarak Drupal 8’i tercih ettiği haberini paylaşmak istedik. Dünyanın en büyük şirketlerinden yaklaşık 3.000 tanesi, yatırımcı ilişkileri web siteleri için Nasdaq Corporate Solutions kullanıyor. Bu da Nasdaq’ın 100 endeks şirketlerinden 78’ini ve Fortune 500 şirketlerinin %63'ünü kapsıyor.

Yatırımcı İlişkileri (IR) Web siteleri nelerdir? Bu web siteleri, Kamu kuruluşlarının en hassas ve kritik haberlerini kendi hissedarları, kurumsal yatırımcıları, medya ve analistleri ile paylaştığı web siteleridir. Bu siteler resmi evraklardan finansal tablolara kadar herşeyi, basın bültenlerini ve diğer şirket içi haberleri içerir. IR web sitelerine örnek olarak http://investor.starbucks.com, http://investor.apple.com ve http://ir.exxonmobil.com verilebilir.

Drupal 8 Finansal Kurumlar için Şimdi Daha Görünür

Tüm IR web sitelerinin sıkı uyumluluk standartlarına tabi olmasının yanında bu sitelerde güvenlik ve güvenilirlik çok önemlidir. Nasdaq’ın Drupal 8 kullanımı, Drupal ve açık kaynak için harika bir gelişme olup, tüm dünyadaki finansal kurumların Drupal hakkındaki farkındalığını arttıracaktır.

NASDAQ duyurusunda, bünyesindeki tüm halka açık şirketlerin, 2017 yılından itibaren, birden çok tasarım çeşidiyle, Acquia ve Drupal 8 kurumsal açık kaynak içerik yönetim sisteminin kullanıldığı yeni yapıya isterlerse geçiş yapabileceklerini açıkladı.

Starbucks, Apple, Amazon, Google ve ExxonMobil gibi dünyanın en büyük şirketlerinden 3000'inin, en kritik websitelerinden bazılarında Drupal 8’i kullanmaya başlamaları heyecan verici.

*https://www.drupal.org/drupalorg/blog/nasdaq-chooses-drupal-8 yazısından Türkçe'ye çevrilmiştir.

Drupal Geliştirme Örneklerimiz

İlgili Yazılar

Reference content