Harita Tabanlı Uygulama - Coğrafi Bilgi Sistemi (GIS) Çözümleri

Harita ve Konum Tabanlı Uygulama / Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS)

  • Konum tabanlı verilerinizin bir uygulama üzerinde görselleştirilebildiğini, çeşitli kriterlere göre filtrelenebildiğini duydunuz mu?
  • Bu görselleştirme sonucunda verilerinizin hedef kitle için çok daha anlaşılır olduğunu biliyor musunuz?
  • Uygulamanızda kullanıcıya en yakın hizmet noktanızı göstermek veya araç lojistiğinizi yönetmek mi istiyorsunuz?
  • Konum tabanlı iş süreçlerinizi organize edeceğiniz bir dijital projeniz mi var?

Coğrafi bilgi sistemi / CBS; konum tabanlı verilerin toplandığı, depolandığı, işlendiği, analiz edildiği, sunulduğu, kısaca yönetildiği sistemdir. Coğrafi Bilgi Sistemleri, grafik, tablo ve metin şeklinde raporlamaların sağlayamadığı coğrafi yakınlık / uzaklık / ilişki / benzerlik ve farklılıkların gösterilmesini sağlayan dijital araçlardır.

Yazılımda Konum Önemlidir!

Günümüzde birçok mobil uygulama ve web uygulaması konum verisini kullanmaktadır. Size en yakın banka şubesi uygulaması, trafik bilgi sistemi, İETT otobüs uygulaması, araç takip sistemi, kent bilgi sistemi, deprem bilgi sistemi, hava durumu uygulaması, rota uygulamaları, çeşitli haberleşme / chat uygulamaları, arkadaşlık siteleri gibi pek çok yazılım konum bilgisini kullanmaktadır. Bu yazılımlar çok farklı özelliklere sahip olsalar da, çeşitli açılardan coğrafi bilgi sistemi olarak değerlendirilebilir. Özellikle günlük hayatımızda artık vazgeçilmezimiz olan; Neredeyim, Konumumu paylaş gibi uygulamaların arka planında CBS vardır. Dünyada konum bazlı dijital hizmetlerin pazar payı 2018 yılında yaklaşık 24 milyar dolar iken, bu oranın çok hızlı olarak artacağı ve 2026 yılında 160 milyara yaklaşacağı öngörülmektedir. Başka bir deyişle, konum verisini kullanan yazılımlar artacak, bu alandaki yatırımlar değerlenecektir. Bu büyüme sürecinde kaliteli CBS altyapıları ön plana çıkacaktır.

Konum Tabanlı Uygulama Örneği Olarak Nirengo

Binbiriz olarak geliştirdiğimiz ve kullanıma sunduğumuz NirenGo, CBS ve GYS (Görev Yönetim Sistemi)'nin bazı özelliklerini tek bir çatı altında toplar ve karmaşık yapılardan ayırır. Tanımlanan görevler, harita üzerindeki konumlarla ilişkilendirilmiş olan yerlerde, ilgili kişilere atanır ve bu görevler, başka kişilerce denetlenebilir. Görevlere ait kişi ve zaman bazlı performans istatistikleri, grafik tablolarla izlenebilir. NirenGo tümüyle açık kaynaklı ve özgürdür. Bu durum yazılım mülkiyetinin ve bilgi gizliliğinin tamamen satın alan kişi/kurumda olması anlamına gelir.

Binbiriz Harita ve Konum Tabanlı Uygulama / Coğrafi Bilgi Sistemi Geliştirme Hizmeti

Binbiriz olarak konum verisiyle içerik yönetimini birleştiren web ve mobil uygulamalar geliştirmekteyiz. (bakınız: Çekül 7 Ağaç Harita Tabanlı Uygulaması ve NirenGo: Konum Tabanlı Görev Yönetim Sistemi). Uygulamalarımız, varlıkların harita üzerinde konum bazlı olarak gösterimine dayanmakta, talebe göre varlıkları zaman, konum, tür, kategori, isim vb. özelliklerine göre filtrelemeler içermektedir. Bu filtrelemeler ihtiyaca göre çoklu olabilir. Harita üzerinde varlıkların özellikleri açılır pencere ile gösterilebilir. Harita uygulaması statik değil dinamik bir uygulamadır. Başka bir deyişle bir içerik yönetim sisteminde girilen, düzenlenen, silinen veriler otomatik olarak harita üzerinde gösterilebilmektedir. Aynı veri sistemde farklı sayfalarda da yeniden veri girişine ihtiyaç duyulmaksızın kullanılabilmektedir. Konum tabanlı veri, bir API üzerinden sunulduğu için farklı ortamlara da (mobil uygulama, farklı bir web sitesi, akıllı saat, kiosk vb) hızlı bir şekilde entegre edilebilir. Altyapıda Open Street Map, Google Maps, Yandex Map gibi çeşitli harita altyapıları kullanılabilmektedir. Ayrıca sistemde interaktif JavaScript kütüphaneleri de kullanılmaktadır. Farklı ihtiyaçlarınıza özel, esnek, entegre edilebilir, ölçeklenebilir CBS / konum tabanlı uygulama projeleriniz için ekibimizle iletişime geçiniz.

Harita ve Konum Tabanlı Uygulama / Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS) Teklifi Al!

Form

Harita Uygulaması Örneklerimiz

İlgili Yazılar

Reference content