Drupal Türkiye Topluluğu Kaynaşma Toplantısı Yapıldı
Tigin Öztürk / 06.12.2016

Drupal Türkiye Topluluğu Kaynaşma Toplantısı Yapıldı

Her ne kadar Drupal 8'in yaygınlaşması, dünya genelinde bir çok devin kendi sistemlerinde Drupal'ı tercih ediyor olması söz konusu olsa da, dünyanın çeşitli yerlerinde DrupalCamp, DrupalCon, Drupal Meetings gibi etkinlikler daha çok yaygınlaşsa da ülkemizde Drupal Topluluğu malesef ki çok aktif değil. En son #celebr8d8 etkinliğinde yani bir yıldan bile daha uzun bir zaman önce bir araya gelinmişti. Geçtiğimiz Cumartesi, 3 Aralık 2016 tarihinde tam olarak Drupal Türkiye Topluluğu diyemesek de topluluktan bazılarımız bir araya geldik.

Drupal Türkiye Topluluğu Oluşturmak

Türkiye'deki Drupalcıların neden bir araya gelemediğine dair bir çok farklı görüş var (ki bu buluşmamızda da bu nedenlere bolca değinildi) fakat bir araya gelememe durumu bir olgu. Bir kaç yıl önce yakalanan hava ve akabinde yapılabilen etkinliklerden sonra içinde bulunduğumuz durum bize şu sorular sorma ihtiyacı hissettiriyor: "Drupal Topluluğu'nu nasıl toparlarız?" veya "Drupal Türkiye Topluluğu'nu ülkemizde nasıl kurarız?"

Aslında son dönemde Drupal Türkiye sayfasında bir çok arkadaşımız bir araya gelişle ilgili niyetlerini belli ediyor. Yine bir çok kişi Drupal öğrenmeye ve Drupal ile ilgili içerik üretmeye, soru ve çözümlerini paylaşmaya çalışıyor. Bu niyetlere dönük adımlar da atılıyor. Başka bir deyişle bir araya gelme niyetimiz var.

Biz de birkaç hafta önce yaptığımız Drupal Türkiye röportajı sonrasında "bir araya gelip sohbet edelim"den yola çıktık ve Facebook'tan yapılan küçük bir çağrı ile 5 kişi Kadıköy'de bir araya geldik. Tabi ki sohbetimizin konusu Drupal idi. Bu mini toplantıda da herkes nasıl bir araya gelebiliriz üzerine konuştu. Hepimizin bir araya gelememekten, ortak bir şeyler üretememekten çok rahatsız olduğunu gördük. Yine en çok konuşulan konulardan biri Drupal eğimleri, atölyeleri ve öğrenme süreci idi.

Her ne kadar buluşmamızın topluluk adına bir karar alma mahiyeti olmasa da bir ay kadar sonra daha kalabalık olarak "bir araya gelelim ve sorunlarımızı daha kalabalık konuşalım" diye ortaklaştık. Bu bir araya gelişte uygun olan arkadaşların bildikleri konularla ilgili kısa sunumlar yapması, yine Drupal Türkiye grubunda arkadaşların iletişim bilgilerinin toparlanması hemfikir olduğumuz diğer konulardı. Bu konuları şu ana kadar bir çoğumuzun üye olduğu sayfamız üzerinde ortaklaştırarak bir topluluk olma durumuna yönelik adımlar atmayı umuyor ve Drupal ile ilgilenen tüm arkadaşlarımızı bu sürece omuz vermeye çağırıyoruz.

Drupal Geliştirme Örneklerimiz

İlgili Yazılar

Reference content