Aegir ile Dalgaların Hakimi Olun - Drupal Sunucu Yönetimi
Gamze Çalışkan / 03.08.2020

Aegir Nedir?

Aegir, Drupal sitelerini barındırma görevleri için, Drupal’ın kendisi kullanılarak geliştirilmiş bir arayüzdür. Bu arayüzünden, bir Drupal platformu tanımlanabilir ve bu platform üzerinde birden çok site oluşturulabilir. Yeni bir sitede, Aegir bir veritabanı, sitelere özel dosya dizinleri oluşturur ve hatta sunucu yazılımında bu sitelere ulaşabilmeniz için gereken yapılandırma dosyalarını otomatik olarak yaratıp sunucunuzu bu dosyaların aktif olabilmesi için tekrar yükler. Size sadece yeni oluşturduğunuz siteye giriş yaparak, keyifle geliştirme yapmak kalır.

Aegir Kullanmanın Avantajları

1) Site Yönetimi

Arayüzünden, oluşturulan sitelerin yedekleri alınabilir, zamanlanmış otomatik yedek alma özelliği kullanabilir ve istediğiniz bir yedeğe geri dönüş yapılabilir.

2) Drupal Geliştirme

Arayüzden tek tıkla klonlama yapılabilir, güncelleme ve yama uygulanabilir.

3) Sunucu Yönetimi

Arayüzden, herhangi bir platformdaki siteler, bir adres üzerinde sunucu konfigürasyonları ile uğraşmadan kolayca yayına alınabilir. Yayında olan bir site başka bir domain üzerinden yayına alınabilir.

 

Detaylı bilgi için: Aegir ile Dalgaların Hakimi Olun - Drupal Sunucu Yönetimi yazımızı inceleyebilirsiniz.

Sunucu Yönetimi Örneklerimiz

İlgili Yazılar

Reference content

Drupal Nedir?

Drupal; web, intranet ve mobil platform uygulamaları geliştirmek için kullanılan bir açık kaynak deneyim yönetimi çatısıdır.

Yazının Devamı