Web Erişilebilirliği / Dijital Erişilebilirlik Danışmanlığı Çözümlerimiz

Web Erişilebilirliği / Dijital Erişilebilirlik Danışmanlığı

  • Dünya Sağlık Örgütü’ne göre dünyadaki 15 yaş ve üstü nüfusun %15,6’sının engelli olduğunu ve dünyadaki ilk 1 milyon sitenin %97,8'inin erişilebilir olmadığını biliyor musunuz?
  • Sahip olduğunuz dijital araçlar ne kadar erişilebilir?
  • Farklı engellere farklı düzeylerde sahip kişiler web uygulamalarınızı kullanabiliyor mu?
  • Web erişilebilirliği alanında uzman bir yazılım firmasına ihtiyacınız mı var?

Web erişilebilirliği / dijital erişilebilirlik danışmanlığı, bir kurumun dijital dönüşüm sürecinde,

çok nitelikli bir hizmettir.

Neden Erişilebilirlik Danışmanlığı?

Farklı engellere farklı düzeylerde sahip kişilerin bir web sitesini, bir dijital aracı kullanabilme koşulları da değişmektedir. Buna ek olarak web erişilebilirliği konusunda dijital dünya henüz yolun çok başındadır. Dünyadaki ilk 1 milyon sitenin sadece ana sayfaları karşılaştırıldığında bile WCAG’ye göre erişilebilir olmama oranı %98,1’dir. Ayrıca erişilebilirlik söz konusu olduğunda webde ve dijital araçlarda geliştirme çok zordur. Tüm bunlara rağmen ayrım yapmaksızın tüm insanlara ulaşmak, ticari olarak ve etik olarak önemlidir. Bu önemin bilinciyle erişilebilir sistemler hedefleyen bir kurumun bünyesinde erişilebilirlik alanında uzman bir ekip barındırması ise çok azdır. İşte bu sebeplerden dolayı profesyonel bir firmadan web erişilebilirliği / dijital erişilebilirlik danışmanlığı almak en gerçekçi çözümdür.

Binbiriz Web Erişilebilirliği Danışmanlığı Hizmeti

Mutlak erişilebilirlik diye bir şey maalesef yok. Nüfusun milyonda birinde görülen ve önemli kısıtlara, engellere sebep olan hastalıklar var ve bu kısıtları da temel alarak geliştirme yapmak şu an için mümkün değil. Erişilebilirlik alanında ana amaç mümkün olduğunca çok kişiye ulaşabilmek. Bu amaç doğrultusunda WCAG standartları oluşturulmuş durumda. Binbiriz olarak 2019 yılından itibaren çalışma yapmamıza rağmen, bu alanda çok fazla okuma yapıyor, WCAG standartlarını biliyor, bu standartların Türkçe’ye çevrilmesi için çalışmalar yapıyor, erişilebilirlik test araçlarını doğru kullanıyor ve yorumluyoruz. Bu konuyu daha fazla görünür kılmak için ayrıca çalışıyoruz ve mümkün olduğunca proje şartnamelerine girmesine dönük önermeler yapıyoruz. Web erişilebilirliği alanında uzmanlığımız her geçen gün artarken, edindiğimiz bilgi ve birikimi, erişilebilir altyapılara sahip olmanın önemini kavrayan ileri sizlere aktarmayı çok istiyoruz.

Web erişilebilirliği danışmanlığı hizmetimiz için uzman ekibimizle iletişime geçebilir ve daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Web Erişilebilirliği / Dijital Erişilebilirlik Danışmanlığı Teklifi Al!

Form

Web Erişilebilirliği / Dijital Erişilebilirlik Örneklerimiz

İlgili Yazılar

Reference content